OMG visioenen unsplashed

Hier geloof ik in

‘Ik geloof’ is een héél kort zinnetje, waarmee je vele kanten op kunt. Je kunt geloven dat het morgen mooi weer wordt. Je kunt geloven in iemand, in een mooiere toekomst, rechtvaardigheid; er is oneindig veel om in te geloven. Maar bij de vraag ‘Geloof jij?’ gaat het toch meestal om het geloof dat er meer is tussen hemel en aarde. En dat is een andere vorm waarvoor bewijs niet nodig is.

Dat laatste kan lastig zijn voor veel mensen: waarom zou iets wáár zijn als een ander er nog nooit iets van heeft gezien, gemerkt, gevoeld? En dat is precies wat discussies over geloven zo zinloos maakt; ieder mens heeft recht op zijn eigen geloof. Het gaat erom wat het voor jou zelf betekent en wat het jou geeft aan vertrouwen, overgave of troost.

Lees meer over geloven:

Ontsteek het vuur in jezelf: inspiratie van Jeanne d’Arc
Het leven van Jeanne d’Arc is een legende. Ze ging de geschiedenis in als het boerenmeisje dat een leger aanvoerde en op haar negentiende stierf op de brandstapel. Ze werd beroemd door haar uitspraak: ‘Ik … Lees meer

OMG Magazine - Other Me God - 3 verhalen om Kerst te vieren - Bijzondere kerstverhalen 4

Hier online zorgen we in deze donkere tijd voor een sprankelend OMG-kerstgevoel met daarin, hoe kan het ook anders, aandacht voor Other, Me en God. We hebben voor jullie drie kerstverhalen… Lees meer

Geert Kimpen - OMG Magazine

‘Ik geloof dat wat men nu spiritueel noemt, vaak nog niet ontdekte wetenschap is’
In wie of wat je gelooft is voor iedereen heel anders. In de rubriek ‘Hier geloof ik in’ stellen we steeds dezelfde drie vragen aan bekende… Lees meer

Marle Martens - Hier geloof ik in - OMG Magazine 2

Ik geloof dat er iets is wat mij richting geeft

In wie of wat je gelooft is voor iedereen heel anders. In de rubriek ‘Hier geloof ik in’ stellen we dezelfde drie vragen aan iemand over waar hij of zij in gelooft… Lees meer
 
 

Lees meer over de thema’s van OMG: