Spiritualiteit

‘Spiritueel leven’ zou je kunnen vertalen als ‘leven vanuit de geest’. Het kan ook staan voor bezield leven; je erkent dat het leven méér is dan ‘een spleetje licht tussen twee eeuwige perioden van duisternis’ (Vladimir Nabokov) en dat er een hogere werkelijkheid bestaat.  

Wie spiritueel in het leven staat, is zich bewust van het heilige in het alledaagse. Met spiritualiteit geef je betekenis aan de invulling van je leven, je beseft dat er zoveel meer is dan de waan van de dag. Of je nou koning bent of schoonmaker, links of rechts, patiënt of arts, de manier waarop je je leven beschouwt en vormgeeft, bepaalt de spirituele lading die je er zelf aan geeft.  

Een spiritueel mens kijkt met een open blik onder, boven en achter de regels van een godsdienst; onbevangen en wijds. Soms wordt daar het etiket ‘zweverig’ opgeplakt. Onterecht, want aan een open blikveld en een diep bewustzijn is niets zweverigs te ontdekken.

Lees ook de volgende artikelen over spiritualiteit:

Marion Kuipéri tekent labyrinthen op het strand

Labyrint lopen; mediterend en helend
Labyrint lopen is mediteren en helen tegelijk. Je loopt niet alleen naar het centrum van het labyrint, maar ook naar dat van jezelf. Wat is de oorsprong van dit ritueel, en waar kun je het … Lees meer

 

OMG Magazine - Kloosterpad Noord Brabant - Op pelgrimstocht in eigen land kloosters abdijen

Kloosterpad: op pelgrimstocht in eigen land

Ons Kloosterpad is een nieuw wandelpad langs kloosters en abdijen in Noord-Brabant. Dus laat Santiago de Compostela nog maar even wachten, want met deze 330 kilometers kun je prachtig kennismaken met de diversiteit van het … Lees meer
 
 Bekijk ook andere thema’s van OMG: