OMG magazine

Papieren editie OMG magazine stopt

OMG magazine is genoodzaakt te stoppen. Er zal geen volgende editie meer worden uitgebracht. In dit artikel lees je waarom die beslissing is genomen en waarom de website voorlopig wel blijft bestaan. “Ondanks alles heb ik geen spijt dat ik dit avontuur ben aangegaan”, aldus hoofdredacteur Marina de Korte-de Wilde. “Via OMG magazine heb ik mijn droom in vervulling kunnen laten gaan en heb ik heel veel mensen kunnen inspireren en op nieuwe gedachten gebracht.”

Vanaf 2014 is uitgever Marina de Kort-de Wolde bezig geweest om haar droom te realiseren: de schoonheid en relevantie van (westerse) religie en spiritualiteit te laten zien op een nieuwe manier, buiten het verband van een kerk. Mystieker en vrijer dan voorheen, maar wel geworteld in de traditie. Na talloze besprekingen en heel veel verkenningen leidde dit in 2020 tot de eerste editie van OMG (Other, Me & God), een magazine over religie, spiritualiteit en zingeving.

Schoonheid en relevantie van westerse religie en spiritualiteit

OMG wilde graag een nieuw publiek bereiken met dit nieuwe magazine. Het was daarom erg fijn dat het lukte het magazine te verkopen in boekhandels, kiosken en supermarkten. Heel bijzonder voor een magazine met de (vaak serieuze en diepgaande) onderwerpen van OMG , maar door de prachtige vormgeving misstond het hier niet. Integendeel: OMG magazine was het mooiste meisje de klas. Ook kon er een abonnement op OMG worden genomen en op dit moment heeft OMG ongeveer tweeduizend trouwe abonnees. Een successtory op het eerste gezicht.

Hopelijk heeft OMG ontwikkelingen in gang gezet die ik nu niet kan overzien. Het leven gaat door, het water stroomt verder …

Helaas lukte het niet om op tijd voldoende exemplaren van OMG te verkopen om uit de rode cijfers te komen. De winkelsluitingen als gevolg van corona speelden daarbij ook een rol. Er werd verlies geleden, al een paar edities lang, teveel verlies om OMG op deze basis te kunnen voortzetten. Daarbij komt nog dat de magazinemarkt het moeilijk heeft en dat de vooruitzichten slecht zijn: de verkopen en advertentie-inkomsten blijven achter en de papierprijzen blijven maar stijgen.

Droom in vervulling

In een brief aan de abonnees schreef hoofdredacteur Marina de Kort-de Wolde:  “Ondanks alles heb ik geen spijt dat ik dit avontuur ben aangegaan. Via OMG magazine heb ik mijn droom in vervulling kunnen laten gaan en heb ik heel veel mensen kunnen inspireren en op nieuwe gedachten gebracht. Ik troost me met de gedachte dat OMG op veel plekken zal worden bewaard en opnieuw gelezen. Hopelijk heeft OMG zelfs ontwikkelingen in gang gezet die ik nu niet kan overzien. Het leven gaat door, het water stroomt verder …”

Het is mogelijk dat OMG in een andere vorm een vervolg zal krijgen. Als lezers hierover ideeën hebben of over interessante contacten beschikken, zijn die welkom op info@omgmagazine.nl. Ook de website van OMG zal blijven bestaan. Nieuwe informatie over OMG zal daar worden gedeeld én via het kanaal van de OMG nieuwsbrief.