OMG - Marina de Kort de Wolde - Hoofdredacteur van OMG Magazine - Voor een bezield leven

‘OMG is de plek waar hemel en aarde samenkomen’

OMG is de opvallende naam voor dit nieuwe magazine over zingeving en spiritualiteit, vanuit de Westerse religie en filosofie. Het staat voor Oh My God en voor Other, Me & God. Een dubbele betekenis dus. Het magazine wil mensen inspireren om een betekenisvol en bezield leven te leiden. Het creëren van OMG Magazine is een droom die uitkomt voor Marina de Kort-de Wolde, hoofdredacteur van OMG.

“Vaak vergeten we hoeveel moois en goeds er is in de wereld. Onze levens zijn druk en hectisch, we zijn altijd bezig. Tegelijkertijd ervaren we dat het bestaan kwetsbaar is, vol onzekerheden en minder maakbaar dan we dachten”, zegt hoofdredacteur Marina de Kort-de Wolde.

Als voormalig advocate van een groot en bekend advocatenkantoor uit de Randstad kent zij de hectiek als geen ander. Enkele jaren geleden verliet ze haar advocatenbestaan om Religiewetenschappen te gaan studeren. Nu vervult zij haar droom met dit verbluffend mooie tijdschrift over de essentie van het bestaan en over de schoonheid van het leven.

Frits Spits, Manon Uphoff en Désanne van Brederode schrijven een column, Leo Blokhuis publiceert zijn top tien van mooiste nummers gewijd aan God, Geert Kimpen neemt je mee naar het magische IJsland vol mythen en sagen. En ook in de allereerste editie: een wintervertelling van Jan Terlouw, vier mensen over een mystieke ervaring die hun leven veranderde en drie dominees over een bekentenis die ze altijd is bijgebleven. Maar hierbij blijft het niet. OMG gaat ook over familierelaties, dilemma’s op het werk, vragen over levensbeëindiging en nog veel meer. Kortom over alles dat je kern raakt.

Het resultaat is een eerlijk en levensecht magazine, zonder taboes, voor een bezield leven. Een magazine voor mensen met behoefte aan verbinding en meer spiritualiteit.

‘Steeds opnieuw heb ik ervaren dat dit magazine er gewoon móét komen’

 

Marina: “Van 1985 tot 2010 was ik advocaat, en vanaf 1989 ook partner, bij De Brauw Blackstone Westbroek in Den Haag en Amsterdam. Ik was werkzaam in de procespraktijk en stond regelmatig in toga een zaak te bepleiten voor de rechter. Ik bewaar hele goede herinneringen aan deze tijd: het werk was ingewikkeld en uitdagend, ik had fijne kantoorgenoten en leuke en tevreden cliënten.

Toch heb ik op een gegeven moment besloten mijn advocatenbestaan vaarwel te zeggen om Religiewetenschappen te gaan studeren. Ik wilde mijn spiritualiteit voeden en mijn inzichten op dat gebied gaan delen met de buitenwereld. Mijn achterliggende doel was een bijdrage leveren aan een samenleving waarin het goddelijke weer een plek krijgt, op een nieuwe en vrije manier, passend bij de huidige tijd.

Tijdens de studie ontstond er bij studievriendin Anne-Helene Borgts-Kooijmans en mij het idee voor het maken van een volledig nieuw concept voor een magazine over zingeving en spiritualiteit. Later hebben zich nog vele anderen met dit plan verbonden. En steeds opnieuw werd duidelijk dat dit magazine er gewoon móét komen. Als het vlammetje lager ging branden was er altijd wel iets wat ervoor zorgde dat er nieuwe energie kwam, nieuw elan. En nu ligt OMG Magazine dus in de winkel. Mooier, eerlijker en interessanter dan ik ooit had durven dromen.”

‘OMG laat zien dat je met beide benen in de wereld staat en toch bezig kunt zijn met het hogere en de grote levensvragen’

 

De drie pijlers van het magazine zijn Other, Me & God. Zo laat OMG zien dat je met beide benen in de wereld staat en toch bezig kunt zijn met het hogere en de grote levensvragen – vanuit de Westerse traditie en cultuur. En dat je de ander nodig hebt om gelukkig te zijn en je levensdoel te vervullen. OMG is de plek waar hemel en aarde samenkomen.

Marina: “Ik hoop dat OMG je verrijkt en raakt, waardoor je blik wordt gericht op de schoonheid van het leven, van tradities en van menselijke relaties.

Op 19 november ligt OMG Magazine in de winkel op 5000 verkooppunten in heel Nederland. Een uniek en prachtig vormgegeven magazine op het gebied van zingeving en spiritualiteit. Hiermee is voor mij een droom in vervulling gegaan. Met een enthousiast team hebben we de afgelopen maanden keihard gewerkt aan dit eerste nummer en we zijn geweldig trots op het resultaat.”

Het eerste nummer bestel je op https://www.omgmagazine.nl/bestel-nu. Of neem een abonnement (4x p.j.) voor maar € 25. Daarbij ontvang je óók een prachtige kaartenset cadeau.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email