OMG - Marina de Kort de Wolde - Hoofdredacteur van OMG Magazine - Voor een bezield leven

‘OMG is de plek waar hemel en aarde samenkomen’

OMG is de opvallende naam voor een magazine over zingeving en spiritualiteit, vanuit de Westerse religie en filosofie. Het staat voor Oh My God en voor Other, Me & God. Een dubbele betekenis dus. Het magazine wil mensen inspireren om een betekenisvol en bezield leven te leiden. 

“Vaak vergeten we hoeveel moois en goeds er is in de wereld. Onze levens zijn druk en hectisch, we zijn altijd bezig. Tegelijkertijd ervaren we dat het bestaan kwetsbaar is, vol onzekerheden en minder maakbaar dan we dachten”, zegt OMG-hoofdredacteur Marina de Kort-de Wolde. Het creëren van OMG Magazine was haar droom. Een droom die uitkwam, want het tweede magazine van OMG ligt inmiddels in de winkels.

Verbinding en spiritualiteit

Als voormalig advocaat kent Marina de hectiek van het dagelijks leven als geen ander. Enkele jaren geleden verliet ze haar advocatenbestaan om religiewetenschappen te gaan studeren. Nu vervult zij haar droom met dit verbluffend mooie tijdschrift over de essentie van het bestaan en over de schoonheid van het leven. Een magazine met een doel; lezers helpen om een bezield en betekenisvol leven te leiden.

De eerste editie van OMG zette de toon: een eerlijk en levensecht magazine, zonder taboes, voor een bezield leven. Een magazine voor lezers met behoefte aan verbinding en meer spiritualiteit. Frits Spits, Manon Uphoff, Désanne van Brederode en Jan Terlouw schreven een bijdrage. Leo Blokhuis publiceerde zijn top tien van mooiste nummers gewijd aan God,.Geert Kimpen nam ons mee naar het magische IJsland vol mythen en sagen. Hierbij bleef het niet. OMG ging ook in op familierelaties, werkdilemma’s en vragen over levensbeëindiging. Alles dat je kern raakt, dat is OMG.

Wat is een goed leven?

Ook de tweede editie is rijk gevuld met rijke, inspirerende en inhoudelijke verhalen. Deze editie onthult wat de vrijzinnige boodschappen zijn die Michelangelo in het fresco in de Sixtijnse Kapel verwerkte. Verder onderzoekt de zomereditie van OMG de vraag wat een goed leven is. Désanne van Brederode (schrijver), Tim Fransen (cabaretier) en Ad van Nieuwpoort (dominee) gaan hierover met elkaar in gesprek. 

‘Onze levens zijn druk en hectisch, we zijn altijd bezig.

Tegelijkertijd ervaren we dat het bestaan kwetsbaar is, vol onzekerheden en minder maakbaar dan we dachten’

 

Waarom moest dit magazine, uniek in zijn soort, er komen? Marina: “Van 1985 tot 2010 was ik advocaat, en vanaf 1989 ook partner, bij De Brauw Blackstone Westbroek in Den Haag en Amsterdam. Ik was werkzaam in de procespraktijk en stond regelmatig in toga een zaak te bepleiten voor de rechter. Ik bewaar goede herinneringen aan deze tijd. Het werk was ingewikkeld en uitdagend, ik had fijne kantoorgenoten en leuke en tevreden cliënten. Toch besloot ik mijn advocatenbestaan vaarwel te zeggen om religiewetenschappen te gaan studeren. Ik wilde mijn spiritualiteit voeden en mijn inzichten op dat gebied gaan delen met de buitenwereld. Ik wilde een bijdrage leveren aan een samenleving waarin het goddelijke weer een plek krijgt, op een nieuwe en vrije manier, passend bij de huidige tijd.”

‘OMG laat zien dat je met beide benen in de wereld staat en toch bezig kunt zijn met het hogere en de grote levensvragen’

 

Tijdens de studie ontstond het idee voor het maken van een volledig nieuw magazine over zingeving en spiritualiteit vanuit de Westerse traditie en cultuur. “Later hebben vele anderen zich aan dit plan verbonden. Steeds opnieuw werd duidelijk dat dit magazine er gewoon móét komen. Als het vlammetje lager ging branden was er altijd wel iets wat ervoor zorgde dat er nieuwe energie kwam, nieuw elan. En nu ligt OMG Magazine dus in de winkel. Mooier, eerlijker en interessanter dan ik ooit had durven dromen.”

‘Je hebt de ander nodig om gelukkig te zijn’

De drie pijlers van het magazine zijn Other, Me & God. Zo laat OMG zien dat je met beide benen in de wereld staat en toch bezig kunt zijn met het hogere en de grote levensvragen. En dat je de ander nodig hebt om gelukkig te zijn en je levensdoel te vervullen. OMG wordt zo de plek waar hemel en aarde samenkomen. Marina: “Ik hoop dat OMG je verrijkt en raakt, waardoor je blik wordt gericht op de schoonheid van het leven, van tradities en van menselijke relaties.”

OMG Magazine, een uniek en prachtig vormgegeven magazine op het gebied van zingeving en spiritualiteit, ligt in de winkel. Voor een abonnement kijk op https://www.omgmagazine.nl/bestel-nu. Nieuwe abonnees ontvangen een prachtige kaartenset cadeau.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email